Ο Ιπποκράτης ήταν εκείνος που έδωσε στην πάθηση του καρκίνου το όνομά της, παρομοιάζοντας τον όγκο με την εικόνα του κάβουρα (καρκίνου). Πολύ αργότερα το 1704, ο Valsalva υποστήριξε ότι αρχικά ο καρκίνος ήταν ένα τοπικό φαινόμενο που μπορούσε να αφαιρεθεί χειρουργικά, ενώ, σε πιο προχωρημένο στάδιο, ο καρκίνος μπορούσε, μέσω των λεμφαγγείων, να μεταφερθεί αλλού στο σώμα.

Σήμερα, ο καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται, τοποθετώντας τη Νοσηλευτική Ογκολογικών Παθήσεων στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης αυτής της ευρέως διαδεδομένης νόσου.

Αν επιθυμείς να συμβάλεις έμπρακτα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου, τότε η ειδικότητα της Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων είναι σίγουρα η επιλογή σου.

Ο Νοσηλευτής Ογκολογικών Παθήσεων εργάζεται υπό την ευθύνη και επίβλεψη του υπεύθυνου νοσηλευτή, προσφέροντας την πολύτιμη εργασία του στη διάγνωση, τη θεραπεία, την παρακολούθηση και την αποκατάσταση του καρκινοπαθή ασθενή. Πρόκειται για μια ειδικότητα που έχει να κάνει με ουσιαστικό έργο ζωής, συνδυάζοντας την ικανοποίηση της έμπρακτης προσφοράς, τόσο σε ιατρικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της ψυχολογικής υποστήριξης του ασθενή και της οικογένειάς του. Επιπλέον, είναι από τα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Νοσηλευτική Ογκολογικών Παθήσεων» έχεις επαγγελματική κατοχύρωση ως Βοηθός Νοσηλευτή και μπορείς να εργαστείς στις παρακάτω μονάδες δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων:

  • μονάδες πρόληψης καρκίνου
  • ογκολογικές μονάδες ενηλίκων
  • ογκολογικές μονάδες παίδων
  • χειρουργικές μονάδες
  • χημικοθεραπευτικά τμήματα
  • ιατρεία πόνου
Advertisements